De keuze is reuze

Voice en Video onderzoek

De respondent bepaalt
Al jaren verloopt onderzoek op dezelfde manier: de respondent leest een vraag en klikt vervolgens op een antwoord. Bij Miles Research doen we dat nét even anders. Zo vinden vooral jonge respondenten het fijn om simpelweg een voice-bericht achter te laten op WhatsApp, terwijl slechtzienden en laaggeletterden er baat bij hebben een vraag voorgelezen te krijgen. In ons Voice en Video onderzoek kiezen respondenten zelf wat ze per vraag het prettigste vinden. En meer mogelijkheden betekent rijkere data. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en al pratend (voice) worden meer woorden gebruikt dan als de respondent antwoorden typt.

Voice en Video onderzoek
Als respondenten antwoorden inspreken via audio of video, kunnen we veel dieper ingaan op de emotionele aspecten van de antwoorden. Met behulp van stem- en beeldanalyse brengen we patronen en emoties in kaart, waardoor een veel scherper beeld ontstaat van de intentie van de respondent. De Voice en Video oplossing van Miles Research is als onderdeel toe te voegen aan vragenlijsten. Zo geven we ‘geur en kleur’ aan voorheen statische vragenlijsten, met name bij open antwoorden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Voice en Video? Neem contact met ons op voor een demo. Of bekijk hieronder het onderzoek dat we in samenwerking met Interpolis hebben uitgevoerd.

Voice en video integreren in je onderzoek? Laat vragen voorlezen of antwoorden inspreken, welk sentiment zit achter een antwoord?