Marktonderzoek & Marketing komen samen

Wat is Research & Activation Engine?

Wij geloven dat marktonderzoek direct moet bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. De ROI van investeringen gedaan in onderzoek moet helder zijn. Naast de strategische waarde, onderzoek moet immers leiden tot betere beslissingen, is ook een meer directe impact te behalen. Dit kan door meer kruisbestuiving te zoeken tussen marktonderzoek en marketing. De Research & Activation Engine combineert diverse mogelijkheden van Miles om juist dit mogelijk te maken.

Hoe werkt het?

Door de oplossingen van Miles te combineren is meer directe impact te maken op het gebied van sales, klantbehoud of verdieping van de klantrelatie. Het gaat hierbij om grootschalig kwantitatief onderzoek onder eigen klanten.

De mogelijkheden en in te zetten tooling variëren per geval. In het weergegeven schema zijn de diverse opties benoemd. In de meeste gevallen zullen niet al deze middelen worden ingezet.

In de kern gaat het om het direct activeren van klanten op basis van resultaten van het onderzoek. Bepaalde antwoorden of patronen geven wellicht aanleiding tot een behoudspoging, een cross sell mogelijkheid of zijn aanleiding voor een vervolggesprek. Onze Research & Activation Engine bouwt hiervoor de volledige structuur, inclusief dashboarding, alerts naar de juiste mensen in de organisatie of koppeling naar interne systemen. Programma’s kunnen daarbij ook zelf geïnitieerd worden op basis van de door ons gebouwde structuur. Een marketeer kan bijvoorbeeld zelf een onderzoek starten op onze engine, met daarin een opt-in vraag voor de respondent of verder contact gewenst is. Zo kan hij dan een cross sell of behoudsactie inzetten.

Waarom deze aanpak?

Met de Research & Activation Engine bouwen we een toolset die direct toegevoegde waar biedt of zelfs klanten en omzet oplevert. Afhankelijk van de vraag en de organisatie, kan dit meer kleinschalig worden aangevlogen, of is een meer uitgebreide inrichting aan te bevelen. We gaan graag in gesprek welk format het best bij uw organisatie past!

neem contact op