Axell Employment: Het ijzer smeden als het heet is.
Axell Employment levert mensen & meerwaarde. Dankzij de sterke basis in Nederland en Polen en eigen kantoren in Hongarije en Oekraïne beschikken zij over het grootste netwerk van enthousiaste, gekwalificeerde medewerkers uit Europa. Dit stelt hen al meer dan 20 jaar in staat om de beste mensen te koppelen aan opdrachtgevers in de logistieke, technische en productiebranche.

Onderzoeksvraag
Axell wil graag verder groeien door een voor hen relatief nieuwe markt te gaan verkennen. Ze kozen hiervoor de metaalsector. In deze sector is het lastig om goede gekwalificeerde arbeidskrachten te vinden. De aansluiting met de onderwijsinstellingen laat te wensen over. Ook is er sprake van vergrijzing in dit arbeidssegment. De vraag was hoe ontwikkelen van kennis over deze nieuwe markt, te combineren met in contact komen met beslissers in de sector.

Aanpak
Om dit doel te bereiken heeft Axell met Miles Research een Prospect Accelerator ingezet. Zeker wanneer een nieuwe markt wordt betreden, is het altijd een uitdaging in gesprek te komen met potentiële klanten. De Prospect Accelerator biedt deze mogelijkheid op basis van content. In dit geval content die ze na aan het hart licht en waarbij ze zelf hebben bijgedragen aan het creëren ervan.

Miles Research is samen met Axell Employment gaan onderzoeken welke problemen, naast het moeilijk vinden van personeel, nog meer spelen in dit marktsegment, en belangrijker nog hoe de spelers in de markt zelf tegen deze problemen aankijken. Hiervoor zijn ruim 400 beslissers in de metaalsector geïnterviewd.

Hen is gevraagd waar ze wakker van liggen, wat houdt hen bezig, waarover maken ze zich zorgen? De resultaten van al deze gesprekken zijn gebundeld in een rapportage die er meer uitziet als een glossy magazine met de titel; “ Het ijzer smeden als het heet is”.

Resultaat
Uiteraard waren de deelnemers geïnteresseerd in de uitkomsten. Het betrof immers de kern van hun werkzaamheden, en ze hadden zelf aan het onderzoek meegewerkt. Miles Research heeft de deelnemers aan het onderzoek, beslissers in de sector, opnieuw benaderd met de vraag of men het rapport wilde ontvangen. Het rapport, of het magazine eigenlijk, werd face to face overhandigd aan de deelnemers, die hiermee een heel prettig eerste gesprek hadden met een potentiële klant. Miles nam daarbij het complete proces uit handen, inclusief het plannen van afspraken in de agenda van de Accountmanagers van Axell Employment. Dit resulteerde in voor Axell 62 gekwalificeerde leads in deze doelgroep.

Femke Schampers, Manager Business Development bij Axell Employment, zei na afloop van het gehele traject: “De Prospect Accelerator heeft ons, in een voor ons redelijk nieuwe markt, veel kwalitatieve en zeker interessante gesprekken opgeleverd. De meeste afspraken zorgen voor contacten voor langere termijn. Er waren zelfs contacten die ons gevraagd hebben deze benchmark over een jaar weer uit te voeren. Kortom succesvol en daarnaast zijn we heel prettig begeleid door het team van Miles Research.”.


Geïnteresseerd geworden in de Prospect Accelerator? Neem contact met ons op!